1 MAIG Una sola classe obrera

Baix Llobregat Combatiu 2016

130 anys després que els obrers de Chicago es manifestaren i conqueriren la jornada laboral de vuit hores, establint així el Primer de Maig com a dia internacional de la classe treballadora, enguany, des del Baix Llobregat Combatiu, coordinadora de col·lectius anticapitalistes de la comarca, tornem a fer una crida a la unitat de la classe treballadora.

Una crida a la unitat, la solidaritat de classe i el suport mutu davant la patronal i el sistema capitalista, que ens aboquen a l’atur i la precarietat i que mercadegen amb els nostres drets més bàsics com l’educació, la salut, l’habitatge, l’aigua o l’alimentació. Una crida a la unitat davant d’aquesta realitat que no ens permet tenir una vida digna a la majoria de la població i que ens té reservada la misèria més absoluta.

Una crida a la unitat davant del masclisme i el patriarcat, davant del terrorisme organitzat que dia rere dia assassina les dones pel simple fet de ser dones. Un patriarcat que també ens diu que el treball assalariat no és l’única forma d’explotació que patim, sinó que formem part de tota una massa de dones treballadores oblidades que des de la llar se situen com a centre i garantia de supervivència d’aquest sistema. Una crida a la unitat, des del feminisme també, per transformar la invisibilització del treball reproductiu en poder popular per aturar la maquinària capitalista i patriarcal. Una crida a la unitat davant la LGBTIfòbia i per la superació de qualsevol discriminació per raó d’opció sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Una crida a la unitat en la defensa del territori i contra la destrucció dels nostres entorns naturals, autèntics pulmons que ens proporcionen alimentació, aigua, oci i economia productiva real a través de la pagesia. El Pla CAUFEC, Eurovegas, l’estadi de l’RCD Espanyol, grans autopistes i línies d’alta velocitat, diverses àrees residencials i macrocentres comercials, els recents PDU Delta i PDU Gran Via, entre molts altres exemples, han trinxat la comarca i pretenen convertir-la en l’abocador de Barcelona. Davant de tot això, defensem els nostres espais verds, de l’Ordal a Collserola i de Montserrat al Delta.

Una crida a la unitat enfront del racisme i el feixisme, que només cerquen la divisió de la classe treballadora per al benefici del capitalisme. Nascuts a Andalusia, l’Equador, el Marroc o els Països Catalans, i parlem xinès, urdú, amazic, castellà o català, som la mateixa classe obrera. Lluny de seguir el joc als qui ens volen dividir per la religió, la llengua o el lloc de naixement, la nostra societat, i especialment el Baix Llobregat, els hem construïts des de baix, colze a colze, des de la solidaritat i el suport mutu, i així ho seguirem fent.

I una crida a la unitat contra la Unió Europea del capital i les fronteres. Els darrers anys hem vist com s’ha construït una Unió Europea absolutament opaca, antidemocràtica i allunyada de les persones. Una Unió Europea que, a poc a poc, s’ha anat apropiant de la sobirania que encara quedava en mans dels estats i que ha estat implacable en la imposició del neoliberalisme. Una Unió Europea que ha destruït els serveis públics i els drets socials que havíem conquerit, amb la lluita, com a classe treballadora. Una Unió Europea on la sobirania recau en mans de les grans multinacionals que ens exploten i dels bancs que financen la guerra i desnonen famílies. Lluny de la democratització, consolidació de drets i llibertats i ensorrament de fronteres que ens havien promès, la Unió Europea ha estat una de les millors eines de l’imperialisme per a subjugar-nos com a classe.

Després del Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP), l’Acord Integral d’Economia i Comerç (CETA) i del Tractat sobre Comerç de Serveis (TISA), els darrers mesos hem pogut observar una de les cares més fosques de la Unió Europea. Si ja es caracteritzava per una política migratòria basada en la construcció de murs i la consolidació de la Mediterrània com a fossa comuna, el drama de les refugiades ha acabat de fer-li caure la careta. Nosaltres, que com a poble i com a classe hem patit la guerra i l’exili sabem bé què significa això i diem, ben alt i clar, que combatrem amb totes les nostres forces l’acord de la vergonya amb Turquia, que no pretèn res més que dividir la classe treballadora perquè el capital, com sempre, guanyi.

Benvingudes, refugiades! Casa nostra és casa vostra!

Contra la Unió Europea del capital i les fronteres, una sola classe obrera!

Baix Llobregat Combatiu

Translate »